Dior divatház

2022. december 2., péntek

Coco Chanel No 5 női parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=242

Rejtélyes parfüm, az illatok vitathatatlan vezetője, a legnagyobb bestseller a világon. Mademoiselle Chanel, akinek haute couture divatháza rendkívül divatos lett az 1920-as években, azt a megbízást adta Ernest Beaux-nak, az orosz illatkreátornak, hogy "olyan női parfümöt készítsen, aminek az illata olyan, mint egy nő illata". Két sorozatnyi minta született, amelyeket 1-tol 5-ig, illetve 20-tól 24-ig számoztak. 

Mademoiselle Chanel az ötös mintát választotta. Ernest Beaux először kombinált szintetikus anyagokat, pl. aldehideket és may rose-t, Grasse-i jázmint, amellyel misztikus és meghatározhatatlan illatot alkotott. Korábban senki nem mert eltérni az egyetlen virágillatot hordozó parfümtől. A babonás Chanel május, azaz ötödik hó 5-én mutatta be az ötös mintát, amelyet N° 5-nek nevezett el. 

Leírás: Az aldehides-virágos illatcsalád élharcosa. A N° 5 felső jegyében citrus gyümölcs, amelyet Grasse-i jázminból és májusi rózsából álló virágcsokor követ. Szantálfa és vetivergyökér adják az alapjegy fás érzetét. A parfüm misztikumát a számos aldehid jelenléte kölcsönzi. - Fejillat: Bergamot (Citrus bergamia) , Tunéziai neroli , Citrom (Citrus limon) , Ylang-ylang - Szívillat: Rózsa (Rosa damascena, Rosa centifolia), Jázmin , Gyöngyvirág - Alapillat: Szantálfa, Bourbon Vetive , Bourbon Vanília Üveg: Az első parfüm, amelyet egyszerű, geometrikus, dísztelen üvegbe zártak. A keresetlen szögletes üveg arányai tökéletesek. A zárókupak a párizsi Vendome térre emlékeztet. A "kevesebb több" klasszikus esete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Boucheron Serpent Boheme női parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=7295 A Boucheron háza piacra dob egy új Serpent Boheme illatot, amely az ikonikus...