Dior divatház

2022. március 14., hétfő

Guerlain L Instant EDP női parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=377

Történet: A 2003 szeptemberében piacra dobott L Instant De Guerlain parfüm, mely Sylvaine Delacourte " aki a Guerlain illatmű helyében a "lángok örzője" " -és Maurice Roucel - a Coty-díjas illatkreátor - első közös és rendkívülire sikeredett alkotása. Ők így emlékeznek vissza az illat születésére: " Az volt a célunk, hogy olyan mai, modern illatot alkossunk, mely nem lesz hűtlen a Guerlain ideológiájához. Ragyogó, szenvedélyes illatot akartunk létrehozni; érzelmeket szerettünk volna alkotni, hogy képesek legyünk halhatatlanná tenni a szépséget egy parfüm eszenciában." 

Az illat középpontja a fehér magnólia, mely Kínában őshonos, s melynek virágait május és szeptember között gyűjtik be. - Kína déli részén, Wuzhou-ban, Guangxi tartományban található meg az a különleges ültetvény, melyet leginkább csak a parfümkészítők ismernek. A magnólia olyan fákon nő, melyet magnolia grandiflorának neveznek, és amely elérheti a tizenöt-húsz méteres magasságot is. Eltérően a többi fehér virágtól, a magnólia már a levelek megjelenése előtt virágozni kezd. 

Amint hajnalodik, a virággyűjtők felkapaszkodnak a bambuszlétrák tetejére, és összeszedik a teljes pompájukban tündöklő virágokat, éppen abban a pillanatban, amikor szirmaik kibomlanak, és elkezdik árasztani magukból azt az utánozhatatlanul lágy illatot. A magnóliaeszencia előállítása meglehetősen kényes dolog. Wuzhou területén évente mindössze kétszáz kilogramm eszenciát állítanak elő. 

Leírás: Az illat olyan mint egy friss forrás, egy különleges illatcsokor, egy fantasztikus fényzuhatag, amely azonnal elűzi a hétköznapok szürkeségét, egyhangúságát. A kompozíció nem csak meghódítja azt, aki megérzi az illatot, hanem egyszerűen a rajongójává válik. Mindez az írisz, a magnólia, a jázmin, a vanília és az opálos virágú ylang-ylang jegyeinek köszönhető, melyet igazán természetfelettivé a benzoin, bergamott, és a borostyán aromái tesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ungaro pour L Homme III Aromatique férfi parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=7273 Az Emanuel Ungaro univerzumával tökéletes harmóniában van az L Homme III Eau...