Dior divatház

2022. január 17., hétfő

Chanel Cristalle Eau Verte női parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=3254

Mint minden évben, eljön a nyári illatok évada. Az általunk kedvelt parfümök közük sok öltözik új köntösbe, hogy kellemes meglepetést okozzon nekünk, és van jónéhány olyan márka, amely az újraforgalmazott illatát nem egynyári élvezetként kínálja, hanem a saját termékvonalának állandó tagjává avatja. Ilyen a Chanel által életre hívott Cristalle Eau Verte is, amely a Cristalle olfaktív elemeire épülve egy zöldebb, frissebb illat lett és 2009 áprilisában került piacra. 

Az első Cristalle illatot még Henri Robert alkotta, s először 1984-ben újult meg. Majd 1993-ban Jacques Polge, a híres Chanel orr egy merész váltással modernebbé tette a parfümöt: virágos jegyekkel ruházta fel, amely tartósabbá is vált az Eau de Parfum formulának köszönhetően, az addigi Eau de Toilette-tel szemben. A mostani verziót is ő alkotta, Cristalle Eau Verte néven, amely kategóriáját tekintve egy eau de toilette concentrée, vagyis az EDT-nél intenzívebb és tartósabb illatú készítmény. 

A Cristalle Eau Verte nem okoz csalódást: aki ismeri az eredeti illatot és megfejti a név jelentését, már tudja is, hogy körülbelül mire számíthat, ha kipróbálja az új illatot. A Cristalle lelke természetesen megmaradt, vizes, virágos aldehides csokorral fűszerezve. Az Eau Verte lágy aldehides illatharmóniával nyit, amely kissé zöldebb és kesernyésebb, mint az eredeti Cristalle illat esetében. Az illat teste nem változott, de lágyabbá vált az aldehides jegyek, és a karakterére is befolyást gyakorló magnólia akkord miatt. Az illat záróakkordja pedig az eredeti illatban is fellelhető tipikus virágos jegyek összessége. 

Az új üveg - amely nagymértékben emlékeztet a Cristalle eredeti üvegére - zöldes árnyalatot kap, a kupak fehér lesz a szokásos Chanel logóval. Ezzel megőrzi az eredeti parfüm egyszerűen elegáns csomagolását, anélkül, hogy közönséges vagy túlságosan hétköznapi lenne.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Prada Infusion de Vetiver unisex parfüm

https://www.vip-parfumeria.hu/webshop/index.php?categoryID=3656 Merész és erőteljes, az Infusion de Vetiver Eau de Parfum a friss vetiver új...